






Fresh picked Plums/Mận đỏ ngoài cây mới hái vô rửa rồi làm ngay rất là ngon và ngọt.
Serve with vanilla ice-cream ........YUMMY!!!
Làm theo recipe Plum Cobbler này ăn rất ngon - Thank you for such delicious recipe.
Ingredients:
3/4 cup plus 2 Tbsp (170 g plus 30 g) of white sugar
10 fresh plums (we use Santa Rosa), sliced and seeded - about 4 cups
2 Tbsp corn starch
1/4 teaspoon ground cinnamon
1 cup (110 g) all purpose flour
1 1/2 teaspoon baking powder
1/4 teaspoon salt
1/4 cup (50 g) butter
1/4 cup (60 mL) milk
1 egg, lightly beaten
Method:
1 Preheat oven to 350°F (175°C).
2 In a large bowl, combine 3/4 cup white sugar, plums, cornstarch and cinnamon. Place the fruit mixture in a 2-quart casserole.
3 In a medium bowl, combine the remaining 2 Tablespoons of sugar, flour, baking powder and salt. Cut the butter in with a fork or pastry blender until the mixture resembles coarse crumbs. Stir in the milk and egg until just moistened.
4 Drop batter on fruit, or if desired, spread batter in stripes. Bake in a 350°F oven for 35 minutes.
Serves 6. Serve with whipped cream (optional).




Làm với Pastry sheet cắt sẵn mua trong chợ Cash&Carry.




Dùng để phết bánh -- phết bột áo ra khỏi bánh - cọ nhỏ dùng phết eggwash lên mặt bánh.
Mua trong tiệm Micheal's craft store chỉ có 1$/cọ.


















TƯƠNG ĂN GỎI CUỐN
1 ly chè đậu mua sẵn
1 hủ tương đậu nành xay nhuyễn (mua hủ tương nguyên hột mầu vàng về xay lấy)
đường
tương ớt đỏ
ớt bột
dấm
bột bắp pha loãng
tỏi bằm phi thơm với dầu
Cho tất cả vào nấu sôi - nêm vừa mằn mặn, ngọt ngọt, ít chua (vì sau còn cho đồ chua lên)



















