Pages

Friday, July 16, 2010

Caramel Apple upside down cake

Caramel Apple:2 apple gọt vỏ rồi sắt lại làm 8 thôi = ăn còn miếng to mới ngon - xắp vô khuôn nướng có thoa bơ.
Caramel = 1/2 cup đường trắng + 1 Tbsp nước đun sôi cho đến khi đổi mầu vừa thấy ngà thì tắt lửa -- cứ để trên bếp khuấy cho đến khi ngã mầu vàng đẹp -- đem ra rưới ngay lên apple trong khay nướng - để chút xíu là đường sẽ đong cứng lại - quay qua đánh bột bánh rồi đổ lên vừa tầm mặt khuôn là được - bánh sẽ nỡ nữa.
2 1/4 cups all purpose flour
1 1/3 cups sugar3 teaspoons baking powder
1/2 teaspoon salt
1/4 cup unsalted butter
1/4 cup non-hydrogenated vegetable shortening
1 cup milk
2 eggs
1 teaspoon pure vanilla or lemon extract
Preheat oven to 350°F.
Butter and lightly flour 2 round cake pans or 1 bread loaf pan.
In a large mixing bowl, whisk together dry ingredients (flour, sugar, baking powder and salt). Add butter and shortening, milk and vanilla or lemon extract.
Beat for 1 minute. Scrape bowl down. Stir in eggs. Beat on medium speed for 2 minutes.
Bake 30-35 minutes for round pans or about 45 minutes for loaf pan or until cake tests done when a wooden toothpick inserted in center comes out clean.
Remove from oven and let cool for 5 minutes before running a butter knife along edges to release cake from pan.

No comments:

Post a Comment